Vaccinaties & check-up


Puppy – en kittenconsult

Als u een pup of kitten aanschaft zijn er een hoop zaken waar u aan moet denken. Voor elke nieuwe pup of kitten eigenaar hebben wij daarom een gratis kitten en puppyconsult in het leven geroepen. Hier word uw nieuwe aanwinst uitgebreid nagekeken en krijgt het tevens een gratis ontwormings- en anti-vlooienbehandeling. Verder bespreken we de belangrijkste zaken wat betreft voeding, castratie/sterilisatie en vaccinaties. Ook worden de voor- en nadelen van een ziektekostenverzekering besproken.

Jaarlijkse check-up/vaccinaties

Niet alleen is het belangrijk dat Uw huisdier elk jaar gevaccineerd wordt, de jaarlijkse gezondheidscheck die wij dan tevens uitvoeren is minstens zo belangrijk. Voorkomen is beter dan genezen! Bij deze controle worden oren, huid, ogen, gebit, de belangrijkste lymfeknopen en uitwendige geslachtsorganen nagekeken. Hart en longen worden beluisterd, het dier wordt gewogen en de voedingstoestand wordt beoordeeld.

Senioren check –up

Bij ‘senioren’-huisdieren kunnen we tijdens de gezondheidscheck ook bloed afnemen om de functie van enkele inwendige organen te controleren. Zo kunnen een aantal ouderdomsziekten vroegtijdig opgespoord en behandeld worden.